بندر انزلی

بندر انزلی

به نام خدا

بندر انزلی

بندر انزلی : می توان گفت بندر اَنزَلی که تا پیش از انقلاب 1357 ایران، بندر پهلوی نامیده می‌شد، یکی از مهم‌ترین شهرهای گردشگری،و همچنین از مراکز مهم اقتصادی و یکی از قطب‌های مهم کشور می باشد ،این بندر در مرکز شهرستان انزلی محسوب می‌شود ، و براساس میزان تخلیه و بارگیری کالاها در سال 1401، به عنوان دومین بندر پرتردد شمال ایران و دهمین بندر پرتردد کشور بشمار می‌رود.

شهر بندرانزلی پس از مرکز استان (رشت) پرجمعیت‌ترین و بزرگ‌ترین شهر استان گیلان و یکی از متراکم‌ترین شهرهای ایران از لحاظ تراکم جمعیت محسوب می‌شود و ما در چی تریپ این بار شما را به یک بندر ناب می بریم تا با سفر به آنجا لحظات خوشی را سپری کنید، در ادامه همراه ما باشید .

 

انزلی

بندر انزلی

انزلی و لنگر گاه :

انزلی، نخستین و تنها نامی نیست که برای این شهر در طول تاریخ به کار رفته‌است ، زمان پهلوی اسم آن به (بندر پهلوی) یا پهلوی ملقب شده بود ولی پس از انقلاب 1357 نام این بندر به نام پیشین خود، انزلی بازگردانده شد ، همچنین خلیج انزلی محلی امن برای پهلو گرفتن کشتی‌های بزرگ تجاری و ماهیگیری بوده‌است و از میان تعریف‌های مختلف که دربارهٔ واژه انزلی وجود دارد قابل قبول‌ترین معنی انزل به معنی لنگر( انزلی = لنگرگاه ) بوده است .

همچینین نام این منطقه که صاحب یکی از بزرگ‌ترین تالاب‌های جهان (تالاب انزلی) است به زمانی قبل از آغاز شهرنشینی در این منطقه بازمی‌گردد زیرا پیدایش جزیره و تالاب در این منطقه از قدمتی 15000 ساله برخوردار می باشد . باشندگان انزلی را (انزلی چی) به معنی اهل انزلی خطاب می‌کنند. در برهان قاطع جسته و گریخته به چند واژه گیلکی اشاره شده‌است که از لحاظ دگردیسی واژه می‌توانند قابل توجه باشند: پسوند چه که همان یج امروزین در زبان‌های حاشیه دریای خزر است و پسوندی است برای انتساب به محل (مانند یوشیج ،اهل یوش).

 

انزلی

 

پسوند (چی) نیز در اصطلاح معروف (انزلی چی) (اهل انزلی) می‌تواند از همین ریشه باشد. ریشه این پسوند از چیت باستانی ایران است که در زبان فارسی به صورت -زی درآمده‌است (مانند: «رازی» اهل ری، منسوب به شهر ری) و انزلیج واژه‌ای گیلکی و به معنای اسکله‌ای بوده‌است،که بر کناره رودخانه برای پهلو گرفتن کرجی ها می‌ساختند و واژه انزلی چی برگرفته از واژه انزلیج است .

چی تریپ :  آشنایی با کویر بشرویه در خراسان جنوبی

کارلاسرنا، جهانگرد ایتالیایی که در دوره ناصرالدین‌شاه از ایران بازدید کرده‌است به خاطر اقامت در بندر انزلی اطلاعات بسیار ارزنده‌ای راجع به جمعیت، اشتغال، شهرسازی، صنایع دستی، نوع معماری ساختمان‌ها، درختان، برج شمس‌العماره، قلعه در حال ویرانی انزلی، طبیعت و… شهر ارائه داده‌ ،گویش و زبان مردم بندرانزلی گیلیکی بوده، در واقع گویش مردمان این شهر گیلکی مشتمل بر دو گویش بیه پس (ناحیه غربی) و بیه پیش (ناحیه شرقی)  است .

 

انزلی

 

آب و هوا :

گفته می شود آب‌وهوایی مرطوب دارد و بارش در آن بسیار بالا است، چندان که سالانه میانگین 1827 میلی‌متر بارش در این شهر گزارش می‌شود، میزان رطوبت نسبی در این منطقه، در سال میان 71 تا 97 درصد در نوسان است. در سال 2019 در یک روز رکورد پرباران‌ترین شهر جهان را به خود اختصاص داد.

شهر بندرانزلی در غرب استان گیلان قرار دارد و به واسطه کرانه‌های خزر و تالاب بین‌المللی بندر انزلی از چند جزیره و شبه‌جزیره تشکیل شده‌است، که با پل به هم مرتبط اند ، و همچنین از لحاظ وجود گمرک و ارتباط بازرگانی از دیرباز نزد بازرگانان ایرانی و خارجی به دروازه اروپا آوازه داشته ‌است و اهالی این شهر به واسطه بندری بودن، بسیار زودتر از دیگر نقاط ایران با دستاوردهای غرب آشنا شدند .

 

انزلی

اقتصاد و فرهنگ مردم :

در این باره باید گفت شهرهای شمالی ایران جزو بهترین و محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در کشور هستند و جذب گردشگران داخلی و خارجی در طول سال است. صنعت گردشگری در این شهرها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و چرخه اقتصادی مهمی را تشکیل می‌دهد. بندر انزلی یکی از مهمترین شهرهای بندری در شمال کشور است و علاوه بر وجود دریا، دارای ویژگی‌هایی مانند بندر، گمرک، منطقه آزاد و زیرساخت‌های شیلاتی می باشد . به نوعی این شهر به عنوان یک نگین درخشان در میان شهرهای شمالی ایران شناخته می‌شود.

جالب است بدانید : آیین باران خواهی مردم  در زمان‌هایی که نیاز به بارش باران برای زمین‌های شالیزار وجود دارد، مردمان این شهر به دور یکدیگر جمع می‌شوند و مراسم باران خواهی برگزار می‌کنند. در این مراسم، مردم جانماز یا پنجه علم را در آب قرار می‌دهند و با آب شستشو می‌کنند، امیدوار به بارش باران و رحمت الهی می‌شوند ، و همچنین مردمان در زمان‌هایی که بارش باران به شدت ادامه دارد و برای زمین‌های کشاورزی مضر است، آیین آفتاب خواهی را برگزار می‌کنند. در این مراسم، هفت نفر کچل به دور یکدیگر جمع می‌شوند و از خداوند خواستار ظهور آفتاب می‌شوند.

چی تریپ :  جاهای دیدنی همدان

 

انزلی

سوغات و صنایع دستی :

باید بدانید که آنجا  یک شهر گردشگری است و خوراکی‌ها و صنایع دستی زیبایی دارد که می‌توان به عنوان سوغاتی تهیه کرد. خوراکی‌های معروف شامل پنیر سیاه مزگی، نان تمیجان، رشته خشکار، گل پالوده، کوکی، نان خلفه، کلوچه مخصوص و میوه‌های تازه و سبزیجات معطر است. و در زمینه صنایع دستی این شهر اشاره می شود به : بولاکی، چادرشب‌بافی، قلابدوزی، گلیم‌بافی، صنایع چوبی، سفالگری، مرواربافی، نمدبافی، حصیربافی و تولید دست‌ بافت پشمی است.

 

انزلی

 

فصل سفر به زیبایی ها :

باید بدانید در فصل‌های نیمه اول سال، شهر گرم و مرطوب است، در حالی که در فصل نیمه دوم و به خصوص زمستان، آب و هوای معتدلی دارد. برای سفر به آنجا  و دیدن جاذبه‌های آن، بهترین فصل‌ها بهار و تابستان است. در بهار و به ویژه در اردیبهشت ماه، طبیعت بهترین حالت خود را دارد و می‌توانید از گردش و تفریحی لذت بخش در آن لذت ببرید. و اگر کسانی هستن که با گرما مشکل دارند می توانند فصل بهار را برای سفر انتخاب کنند.

در بهار، طبیعت زیبا و سبز شهر باعث احساس طراوت و تازگی می‌شود و همچنین هوا نه گرم و نه سرد است . از جمله مشهورترین ویژگی‌های بندر انزلی، گلدهی نیلوفرهای آبی است. اگر تمایل دارید به نزدیکی گلهای نیلوفر آبی بازدید کنید، زمان سفر تیر ماه است .

 

صفحه نخست

تولید محتوا تیم چینود

 

تبلیغ چینود پلاس
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها